A fózolás, a laminált padló élének 45 fokos lemarása, ami még hasonlóbbá teszi a valódi fa padlóhoz. Manapság a legmodernebb termékek 2/3-a már ezzel a technológiával készül.

Megkülönböztetünk mikro és normál fózolást. A mikro fózolás a fa felsőrétegű padlókra jellemző, míg a laminált padlók esetében normál fózolással találkozhatunk. Emellett a bemarás lehet kettő illetve négy oldali: a 2V értelemszerűen a kétoldalit jelöli, ebben az esetben a laminált lapok hosszanti oldalán található csak lemarás, 4V esetén mind a 4 oldalon.

A fózolás elsősorban esztétikai előnyt jelent, de emellett minőségben is többet nyújt. A fózolt padló értékállóbb. Egyrészről mert az illesztéseknél keletkező mikro rések nem látszanak, másrészről, ha esetleg valamiért mozognának a lapok (nedvesség hatására megdagadnak), a keletkező szintkülönbség szinte nem is látszik, hiszen nem érintkeznek szorosan a padlólapok felső rétegének szélei. Sokan, úgy gondolják, hogy nem lehet jól tisztítani a kis réseket, mert megül benne a por, a szennyeződés. Igazából ez nem jelent problémát, hiszen a fóz pici V alakokat képez, így egyszerűen porszívózással, vagy akár söpréssel is könnyen takarítható.

Válasszunk bátran fózolt laminált padlót, igazán eredeti designt kölcsönöz a helyiségnek.